La ce sa fii atent atunci cand inchiriezi un autocar?

octombrie 20 2016
amring-sibiu-transport-international-persoane5

Majoritatea firmelor de transport persoane ofera si posibilitatea inchirierii de autocare pentru transport intern sau chiar si international. De la reuniuni de familie, unde este necesar sa se asigure transportul mai multor persoane, pana la evenimente corporate sau evenimente sportive, se intampla ca responsabilitatea alegerii celui mai bun mijloc de transport sa ajunga pe umerii unei singure persoane, cu rolul de organizator.

Fie ca este vorba despre institutii publice sau private care organizeaza excursii, sau ca este vorba despre persoane fizice care doresc sa inchirieze un autocar sau un microbuz in diverse scopuri, exista cateva lucruri pe care este bine sa le cunosti despre ceea ce presupune acest serviciu.

Dotarile autocarului

Cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont, pentru a asigura confortul calatorilor, il reprezinta dotarile de care dispune autocarul respectiv. In mod special pentru calatorii pe distante mai lungi, ar trebui sa alegi un autocar cu dotari de minim 3 sau 4 stele.

Aceasta clasificare este efectuata de catre Regia Autonoma ”Registru Auto Roman”, care elibereaza certificatul de clasificare al autocarului respectiv. De asemenea, clasificarile obtinute potrivit sistemului de clasificare internationala a autocarelor de turism, care este adoptat de Uniunea Internationala de Transporturi Rutiere, sunt valabile si pe teritoriul Romaniei.

In principiu, autocarele care obtin o clasificare de minimum 3 stele trebuie sa beneficieze de urmatoarele dotari:

  • Scaune rabatabile;
  • Instalatie de climatizare;
  • Spatiu adecvat pentru depozitarea bagajelor;
  • Monitoare si linie audo – video (televizoare).

Verificarile tehnice ale autocarului

Inspectia tehnica periodica este obligatorie pentru orice vehicul care circula pe drumurile publice. In urma acestei inspectii, se verifica orice factori care pun in pericol siguranta calatorilor, ca de exemplu buna functionare a instalatiei de evacuare, pierderile de combustibil sau lubrifianti, prezenta ferestrelor omologate, realizate din geam securizat, prezenta zgarieturilor, ruginii sau a reparatiilor necorespunzatoare pe exteriorul caroseriei.

Atunci cand inchiriezi un autocar, asigura-te ca ti se prezinta documentele care atesta faptul ca vehiculul respectiv este la zi cu verificarile tehnice.

Pregatirea si experienta personalului

Pe langa alegerea unui autocar sau a unui microbuz care sa corespunda tuturor standardelor de calitate si siguranta care se impun, la fel de important este si personalul care te insoteste in calatorie.

Soferul sau soferii trebuie sa aiba calificare in domeniu si atestate care sa demonstreze o pregatire temeinica in domeniul respectiv. In mod special pentru cursele internationale, este important sa fii insotit de un sofer care are experienta pe traseul respectiv.

Un sofer experimentat cunoaste toate micile probleme sau intarzieri care pot aparea pe parcurs, astfel incat se poate asigura ca graficul stabilit anterior pentru plecari si sosiri este respectat. De asemenea, el trebuie sa fie capabil sa gaseasca solutii satisfacatoare atunci cand apar mici neplaceri ca drumuri inchise sau blocate, astfel incat sa se poata adapta la aceste conditii si sa gaseasca rute ocolitoare.

Consulta-te cu firma de la care inchiriezi autocarul in privina soferului care te va insoti in calatorie. In principiu, orice sofer de autocar trebuie sa fie prietenos si amabil, insa nu ar strica sa fie o persoana care se ”muleaza” mai bine pe caracteristicile grupului pe care il insoteste. In fond, probabil ca galeria unei echipe de fotbal are alte cerinte spre deosebire de un grup de pensionari care merg in vizita la manastiri. Acesta este doar un exemplu, desigur, insa cu siguranta ai prins ideea.

Cat costa sa inchiriezi un autocar?

Si acum am ajuns la ceea ce probabil ca te intereseaza cel mai mult: pretul. Nici o firma de inchirieri autocare nu are un  tarif fix, deoarece acesta difera in functie de numarul de kilometri parcursi, de numarul de zile de inchiriere, timpul de stationare si de personalul necesar pentru o calatorie (poate fi un singur sofer sau doi, pentru distante mai lungi). Evident, cu cat sunt mai multe persoane care contribuie la aceste cheltuieli, cu atat costurile sunt mai mici pentru fiecare persoana in parte.

Firma de transport persoane Amring iti ofera posibilitatea de a inchiria microbuze si autocare de 3 sau 4 stele, care beneficiaza de toate dotarile necesare pentru confortul si siguranta calatorilor. De aemenea, personalul nostru este calificat si atestat international pentru a oferi servicii la cele mai inalte standarde din domeniu. Nu ezita sa ne contactezi pentru mai multe detalii!

Scrie un comentariu