Top 10 destinatii turistice in Spania pentru 2017

decembrie 22 2016
Destinatii turistice in Spania

Plajele frumoase, mancarurile apetisante, viata de noapte colorata si petrecerile ce se tin lant fac din Spania una dintre cele mai populare destinatii europene de vacanta. Deoarece Spania cuprinde mai multe insule si regiuni autonome, tara este renumita pentru diversitatea geografica, dar si pentru influentele culturale. Asadar, daca in 2017 te-ai gandit sa vizitezi Spania pentru o scurta vacanta sau chiar pentru cateva luni, iata un top al destinatiilor turistice pe care nu trebuie sa le ratezi!

  1. Valencia

Valencia este unul dintre cele mai mari si mai importante orase spaniole, aflat in partea estica a tarii, in regiunea cu acelasi nume. Dupa ce a fost schimbat cursul raului Turia, a fost construit cel mai important reper al orasului, un complex cultural urias, cunoscut sub numele de ”Orasul artelor si stiintei”. Acest complex este compus din mai multe cladiri care includ un muzeu al stiintei, un planetarium si un acvariu. In luna martie, in Valencia are loc festivalul Fallas, in cadrul caruia fiecare cartier participa cu figurine din carton de diferite dimensiuni si culori. La incheierea festivalului, figurinele sunt arse in cadrul unui ceremonial, iar petrecerea tine o noapte intreaga.

  1. Madrid

Cel mai mare oras si capitala Spaniei, Madrid, este cunoscut mai ales pentru viata de noapte vibranta. Orasul reuneste mai multe grupuri etnice, fiind unul dintre cele mai colorate si cosmopolite orase europene. In centrul Madridului se afla mai multe destinatii turistice populare, precum Palatul Regal, resedinta monarhilor spanioli. ”Inima” orasului o reprezinta piata Puerta del Sol, unde au loc festivaluri sau diferite ceremonii, dar serveste si ca punct de plecare pentru mijloacele de transport in comun. Alta piata importanta este Plaza Mayor, cunoscuta pentru regiunea San Miguel, principalul loc pentru cumparaturi.

  1. Barcelona

Aflata in partea nord-estica a tarii, Barcelona este una dintre destinatiile de top din Spania, pentru ca le ofera turistilor diferite atractii, de la constructii arhitectonice impresionante, la cluburi de noapte, centre comerciale uriase sau activitati culturale. Lucrarile celebrului arhitect Antoni Gaudi, ca de exemplu Casa Batllo sau biserica Sagrada Familia sunt unice in Spania. Ambele constructii reprezinta un mix interesant de forme, culori si design. Daca mergi in Barcelona, nu rata o plimbare pe bulevardul La Rambla sau mergi la plaja pe Barceloneta, una dintre cele mai cunoscute plaje din apropierea orasului.

  1. Girona

Girona este un mic oras medieval, cu un trecut tumultuos. Este cunoscut si sub numele de ”Orasul celor o suta de asedii”. Daca te aventurezi in vechiul cartier, vei putea vedea vechi ziduri romane, bai maure si biserici gotice. Este usor sa te pierzi in labirintul de strazi si stradute din piatra. Viziteaza catedrala din Girona, cu cele 89 de trepte ale sale, daca vrei sa vezi faimoasa tapiterie reprezentand ”creatia”, ce dateaza din secolul XI. Aleea de promenada din Girona, Rambla de la Llibertat, este intesata cu cafenele, magazine si restaurante.

  1. Figueres

Daca numele acestui mic oras catalan nu iti spune nimic, trebuie sa stii ca aici s-a nascut celebrul artist Salvador Dali si tot aici vei gasi si Muzeul Dali, unul dintre cele mai vizitate muzee din Spania. Aflat aproape de granita cu Franta, Figueres este cunoscut pentru vinurile sale, mancarurile delicioase si plajele primitoare. Daca te intereseaza o atmosfera relaxanta, cafenele cochete, un centru istoric si chiar si un castel, aici ar trebui sa iti planifici urmatoarea vacanta in Spania.

  1. Granada

Aflat tot in regiunea catalona, Granada este un oras care dateaza inca din vremea romanilor. Orasul a fost cucerit in trecut de mauri si apoi de francezi, inainte sa ajunga in final sub conducerea Barcelonei. Astfel, se explica influentele diferitelor culturi si religii, care se reflecta in arhitectura orasului. Granada este compus din vechiul si noul oras, doua regiuni care contrasteaza, insa care ofera un echilibru neasteptat intre antichitate si modernism.

  1. Zaragoza

Orasul Zaragoza se inalta pa malurile orasului Ebro. Daca vizitezi Zaragoza, nimic nu se compara cu o plimbare pe strada San Miguel, pe langa piata Plaza de los Sitios, locul unde vei gasi o multime de magazine si piete. Zaragoza este un centru spaniol al gastronomiei, deoarece aici poti gasi mancaruri si bauturi delicioase, penttru orice buzunar. Trebuie sa incerci neaparat niste tapas in Zaragoza, pentru ca se spune ca sunt cei mai buni din Spania. In tot acest cadru de orasel cu o istorie bogata, cladirile mai noi, cu un design avangardist creeaza un contrast interesant.

  1. Tarragona

Este un al oras spaniol care se mandreste cu o istorie de mii de ani. Inca  se pot vedea ruinele unui vechi circ roman, iar stradutele din vechiul centru istoric parca te imbie la o plimbare. Monumetele istorice din Tarragona dateaza din vremuri romane si medievale, insa poti vedea si cladiri moderne, care isi fac loc in mijlocul acestor constructii. Totodata, este unul din orasele spaniole in care se pot observa cel mai bine influentele spiritului mediteranean.

  1. Medinaceli

Acest orasel este cunoscut in principal pentru minele sale de sare, care au fost exploatate inca din vremuri romane, pana in anul 1994. Castelul din oras a fost resedinta celor care au purtat titlul de Duce de Medinaceli. Alte atractii turistice includ Colegiul Nuesta Senora de la Asuncion, manastirea Sfanta Elisabeta si zidul de piatra ce dateaza de pe vremea maurilor. Festivalul Toro de fuego are loc anual, avand la baza un vechi ritaul celtic practicat inca din epoca bronzului.

  1. Oropesa

Oropesa este un mic oras din provincia Toledo, cunosct mai ales pentru castelul sau construit in 1402. Acesta a fost resedinta mai multor familii de nobili din zona, inclusiv al unui vicerege peruan. In luna aprilie, ca in majoritatea oraselor spaniole, se organizeaza o sarbatoare anuala, numita ”Zilele Medievale”. Cadrul idilic al acestui mic orasel te face sa simti ca te-ai inors cu cateva secole in timp.

Asadar, pe lista destinatiilor turistice din Spania pentru 2017 se regasesc cateva puncte de reper bine cunoscute, dar si alte destinatii mai putin populare, ideale daca vrei sa ocolesti locurile vizitate de majoritatea turistilor si sa ai parte de o adevarata experienta spaniola.

Iar daca vrei sa calatoresti in Spania, este foarte simplu sa iti rezervi un bilet pe rutele Romania – Spania parcurse de autocarele Amring, care includ cele mai importante destinatii din Spania. De asemenea, iti poti rezerva foarte usor un bilet pe ruta Spania – Romania, la intoarcere.

Scrie un comentariu