Ce putem vizita in timpul unei calatorii in Madrid

mai 09 2016
vacanta Madrid Spania

Madridul este un oras minunat, curat, bogat in atractii si obiective turistice. Capitala Spaniei isi respecta acest statut, oferindu-va foarte multe muzee si cladiri care impresioneaza prin arhitectura lor, de care va puteti bucura pe parcursul unei calatorii scurte, sau chiar si atunci cand petreceti ceva mai mult timp in acest oras.

In Madrid se gasesc piete incantatoare, cladiri istorice deosebite si muzee dedicate artelor sau istoriei, care pot concura cu succes cu orice alta capitala a lumii. In cadrul unei vizite aici puteti alege doar sa gustati preparate din delicioasa bucatarie spaniola in timp ce urmariti spectacole live de muzica si dans, puteti alege sa urmariti o lupta de tauri sau un meci de fotbal al echipei Real Madrid, care se mandreste cu stadionul Santiago Bernabeu, acesta fiind considerat deja un obiectiv turistic.

Obiective turistice in Madrid

1.Palacio Real

Palatul Regal sau Palacio Real, dupa cum este denumirea sa in limba spaniola, este cel mai mare palat din Europa. In interiorul sau se gasesc 2000 de camere decorate intr-un stil luxos, insa numai 50 pot fi vizitate de catre public. Se situeaza in partea de est a centrului istoric al orasului Madrid si se afla destul de aproape si de Plaza de Espana.

2. Puerta del Sol

Plaza Puerta del Sol este in general punctul de plecare preferat de catre turisti atunci cand pornesc sa exploreze orasul Madrid. Aceasta piata aglomerata este unul dintre locurile in care puteti simti cum pulseaza viata orasului. In momentul de fata Puerta del Sol este principala atractie din centrul orasului Madrid, dar cu multi ani in urma se afla in partea de est, la marginea orasului.

3. Muzeul Prado

Imparatul Carlos al III-lea al Spaniei, cel de a domnit intre anii 1759 si 1788, a dorit ca Madridul sa aiba atat obiective cat şi muzee la fel de importante ca si celelalte capitale importante ale statelor Europei. Astfel, el a dorit sa fie construite cladiri impresionante, muzee si alte atractii turistice, in incercarea de a ajuta capitala Spaniei sa fie o concurenta pe masura cu alte orase precum Paris, Londra sau Roma.

4. Catedrala Almudena

Catedrala Almudena din capitala Spaniei a fost construita in aproximativ 100 de ani. A fost sfintita in cele din urma de Papa Ioan Paul al II-lea in anul 1993. Catedrala are 104 metri lungime şi 76 latime. Domul central are un diametru de 20 de metri. Cladirea situata chiar langa Palatul Regal merita vizitata cel putin o data in viata fie numai si pentru marimea sa impresionanta.

5. Templo de Debod

In Parque de la Montana, aproape de centrul orasului,  se gaseste unul dintre cele mai impresionante obiective turistice din Madrid, Templo de Debod. Acest templu autentic egiptean a fost construit acum multe secole, mai precis in sec IV i.e.n., in satul Debod, aflat la 15 km de orasul Aswan. Acest templu era dedicat la acea vreme zeilor Amon si Isis.

6. Plaza Mayor

Plaza Mayor, una dintre cele mai populate piate din centrul orasului Madrid de catre turisti. Piata de forma rectangulara are o arhitectura uniforma, care este foarte similara cu piata Vosgilor din Paris.

Daca doriti sa mergeti intr-o excursie in Spania, pentru ca doriti sa petreceti o vacanta in insoritul Madrid, in interes de serviciu sau pur si simplu in vizita la cei dragi, Amring va ofera curse regulate pe ruta Romania – Spania in fiecare zi de marti. Se pot alege mai multe rute, cu opriri inclusiv in Slovenia, Italia şi Franta.

Scrie un comentariu