Descopera frumusetile Bavariei

iulie 25 2017
Munchen,Bavaria

Bavaria, in special partea de sud a acestei regiuni, este probabil cea mai cunoscuta destinatie turistica si nu numai a Germaniei, cu sate cu case de lemn care se strang in jurul unor biserici rotunde pe un fond alpin cu lacuri, paduri si varfuri inalte.

Asa ca, daca te tenteaza sa calatoresti in Germania pentru un scurt sejur sau daca vrei sa muncesti aici, Bavaria este regiunea spre care ar trebui sa te orientezi, deoarece aici s-au dezvoltat numeroase industrii care ofera locuri de munca atractive, inclusiv pentru cei din afara tarii. In ceea ce priveste cele mai frumoase locuri pe care le poti vizita in Bavaria, nu vei fi dezamagit.

Aici Ludwig al II-lea a reusit sa isi construiasca toate castelele romantice, inclusiv castelul Neuschwanstein, iar vizitatorul isi aminteste adesea ca Bavaria era un regat cu o „memorie vie”.  Chiar si astazi, nu este doar un land oarecare ci un land liber, cu o capitala regala in toata regula, orasul Munchen.

Incorporata in Bavaria in perioade relativ recente, zona din jurul orasului Nurnberg si nordul Bavariei pare sa pastreze mare parte din esenta Germaniei. Aici sunt frumos conservate sau reconstruite orasele istorice, variind de la vechile capitale provinciale, cum ar fi Nurnberg si Wurzburg, la rafinate orasele ca Rothenburg ob der Tauber, Nordlingen si Dinkelsbuhl care se afla pe traseul celui mai popular traseu al regiunii, „Drumul Romantic.”

Munchen

Metropola bavareza combina un caracter cosmopolit cu o atmosfera traditionala, in care oamenii pot fi vazuti in portul popular – lederhosen si dirndl, legandu-se pe muzica unei formatii locale si band bere din halbe mari.

Aproape de Api si cu o serie de muzee si galerii de clasa mondiala, precum si parcuri superbe, cum ar fi Gradina Engleza, Munchen atrage nu numai vizitatori din intreaga lume, ci si turisti din toata Germania .

Munchen are doua resurse importante in ceea ce priveste vizitatorul. In primul rand, marea majoritate a muzeelor, monumentelor, palatelor si bisericilor sunt concentrate in Innenstadt (orasul interior), ceea ce face Munchen un loc minunat de explorat pe jos. In al doilea rand, transportul public din Munchen, care incorporeaza autobuze, tramvaie, metrouri (U-Bahn) si trenuri suburbane (S-Bahn), face ca toate obiectivele turistice sa fie foarte accesibile, fara sa fie nevoie de o masina.

Nurnberg

Vechiul oras liber imperial Nurnberg este al doilea cel mai mare oras din Bavaria si un important centru industrial si comercial. Devastat de bombe in al doilea razboi mondial, a fost restaurat cu atentie si o mare parte din vechiul sau farmec a ramas.

Dupa pagubele facute de razboi, Altstadt (Orasul Vechi) transmite atmosfera orasului medieval german arhetipal, cu ziduri de aparare formidabile, o strada cu cladiri vechi cu acoperisuri rosii, piete prezidate de mari biserici gotice si fantani care impresioneaza cu ornamentele lor.

Kaiserburg (Castelul Imperial) este o structura complexa, a carei constructie a fost inceputa in secolul al XII-lea de imparatul Frederick Barbarossa. Construit din gresie, se ridica deasupra orasului vechi. Castelul este alcatuit din trei componente arhitecturale, fiecare dintr-o perioada istorica diferita. De la turnul principal se poate vedea o panorama superba peste Altstadt.

Drumul Romantic

Intinzandu-se peste 350 km de la podgoriile din Wurzburg, pana la poalele Alpilor de la Fussen, Drumul Romantic (Romantische Strasse) este cel mai popular traseu turistic al Germaniei.

Wurzburg marcheaza inceputul drumului romantic spre sud. Acest oras de pe raul Main a fost odata sediul episcopilor-principi, dintre care unul, Schonborn, s-a bucurat de un stil de viata excentric in magnificul Residenz, monument UNESCO. Acesta este unul dintre cele mai mari palate baroce din Germania, avand mai multe interioare opulente  si o scara uriasa, cu cea mai mare pictura pe tavan din lume, lucrare a artistului venetian Tiepolo.

Dinkelsbuhl este un alt oras pitoresc, cu ziduri de aparare intacte, case pastelate, o biserica parohiala frumoasa si ceva mai putini vizitatori.

Fondat in 15 e.n. si numit dupa imparatul Augustus, Augsburg, la 50 de kilometri de Munchen, a atins apogeul in Evul Mediu tarziu, cand familia Fugger l-a facut centrul bancar din Europa Centrala. Cu strazi si piete infrumusetate de fantani renascentiste si case de vacanta pitoresti, Augsburg este un oras impunator, aratandu-si bogatia prin Sala de Aur de la Primarie si prin mobilierul si accesoriile somptuoase ale catedralei.

Castelul Neuschwanstein Bavaria

Castelul Neuschwanstein

Castelurile si palatele fantastice, construite de regele Ludwig al II-lea, probabil ca au falimentat regatul, dar s-au dovedit a fi o investitie de durata, pe termen lung, devenind unele dintre cele mai vizitate atractii turistice ale Germaniei.

Cel mai important dintre acestea este castelul Neuschwanstein, considerat unul dintre cele mai romantice din lume, aflat sus pe o creasta. Constructia a inceput in 1869 reprezentand diferite elemente caracteristice Evului Mediu si a fost inspirat de mentorul muzical al lui Ludwig, Richard Wagner (interioarele sale sunt pline de referinte la operele lui Wagner). Unele dintre interioarele castelului, cum ar fi Sala Menestrelului si Sala Tronului, sunt decorate cu cea mai mare extravaganta, dar castelul nu a fost niciodata finalizat, iar nefericitul Ludwig a petrecut putin timp aici. Cea mai buna priveliste asupra castelului Neuschwanstein se gaseste sus, de pe un mic pod, numit Marienbrucke.

Ammersee

Ammersee este un loc incantator pentru plimbari lungi de-a lungul lacului sau pe dealurile impadurite. Aici se gaseste abatia Andechs, care are vedere spre Ammersee din est. Biserica din secolul al XV-lea a fost redecorata in stil rococo de Johann Baptist Zimmermann. Calugarii continua sa faca o bere foarte cunoscuta (Andechser), iar manastirea chiar are o populara berarie si o gradina.

Chiemsee

Chiemsee este cel mai mare lac din Bavaria si locatia unde se afla cel mai impunator castel al lui Ludwig II. Herrenchiemsee este situat pe o insula, Herreninsel, la capatul vestic al lacului, unde se ajunge cu feribotul. Ludwig a inceput sa lucreze la el din 1878, dar a ramas fara bani si timp in 1886. Cu toate acestea, a facut o incercare curajoasa de a recrea grandoarea palatului Versailles, iar magnifica Spiegelsaal (Sala Oglinzilor) poate fi, cu siguranta, comparata cu Galerie des Glaces.

Acestea sunt doar cateva dintre principalele atractii turistice din Bavaria, insa daca te intereseaza o calatorie in Germania ca sa vizitezi aceasta frumoasa regiune, cu siguranta mai sunt foarte multe lucruri de descoperit. Nu trebuie decat sa rezervi bilete de autocar spre Germania prin firma de transport Amring, si sa te pregatesti pentru o calatorie de neuitat!

Scrie un comentariu